Ние сме специјализирани во

Пренапонска заштита (СПД)

Напредни капацитети за тестирање
Контролирани процеси
Мерливи перформанси
Професионални решенија

Доверба од бројни електрични компании

Повеќе од 1200 компании од 35 земји ни веруваат, количината се зголемува.

Заштитни уреди за наизменична струја

Тип 1, тип 2, тип 3 заштитни уреди од пренапони (SPD) за системи за напојување со наизменична струја со врвен квалитет и неспоредлива доверливост.

Тип 1 SPD

Тип 1 + 2 SPD

Тип 1 + 2 SPD

Тип 2 SPD

Уреди за заштита од DC пренапони

Тип 1+2, тип 2 заштитни уреди од пренапони (SPD) за соларни панели / PV / DC / инвертер со врвен квалитет и неспоредлива доверливост.

Тип 1 + 2 SPD

Тип 1 + 2 SPD

Тип 2 SPD

Тип 2 SPD

Примена на пренапонски заштитни уреди

Широкиот асортиман на заштитни уреди на LSP (SPD) за фотоволтаични системи, системи за складирање енергија, соларна фарма, LED осветлување, локации за ќелии, индустриски локации, безбедносни системи, капацитети за третман на вода, центри за податоци итн.

Заштита од пренапони за инсталации на PV електрани

ФВ електраните претставуваат висок ризик од директен удар на гром и пренапони поради големата изложена површина и долгите должини на електричните проводници.

PV заштита од пренапони за индустриски и јавни згради

Со цел да се избегнат многу скапи прекини и изгубена продуктивност како резултат на директен или индиректен удар на гром.

Фотоволтаична заштита од пренапони за станбена инсталација

Размислете за заштита на напојувањето на излезот на наизменична струја на инвертерот што се поврзува директно во електричната мрежа, како и на DC влезната страна на инвертерот што се напојува со PV модулите.

Заштита од пренапони за системи за складирање енергија (ESS)

Системот за складирање енергија (ESS) одговара, или на финансиско прашање за да се подобри управувањето со енергијата (управување со врв/регулација на фреквенцијата).

Заштита од пренапони за индустриски локации

Трошоците за целосна заштита од бранови на индустриска постројка се ограничени и обезбедуваат мир на умот дека вашиот систем ќе биде оперативен кога ќе ви треба најмногу.

Заштита од пренапони за клеточни места

Локацијата на високи точки, присуството на столбови (зголемен ризик од удар) и употребата на чувствителна опрема ги прават станиците за мобилни телефони привилегирани жртви на громот.

Сертифициран од TUV-Rheinland

TUV, CB и CE сертификација. Заштитни уреди од пренапони (SPD) тестирани според IEC/EN 61643-11 и IEC/EN 61643-31.

TUV сертификат Заштитен уред за наизменична струја SPD тип 1 Тип 2 FLP12,5-275 FLP7-275
CB сертификат Заштитен уред за наизменична струја SPD тип 1 Тип 2 FLP12,5-275 FLP7-275
CE сертификат Заштитен уред за наизменична струја SPD тип 1 Тип 2 FLP12,5-275 FLP7-275

Прилагодување

Ние ви помагаме со секој чекор да ги претворите вашите барања во опипливи заштитни уреди од пренапони (SPD) со професионални и искусни инженери кои поддржуваат.

Заштитен уред за наизменична струја SPD тип 1 Класа B FLP25-275 3+1

Тип 1 SPD

Уред за заштита од наизменична струја SPD класа B+C Тип 1 Тип 2 FLP12,5-275 3+1

Тип 1 + 2 SPD

Уред за заштита од наизменична струја SPD тип 2 Класа C SLP40-275 3+1

Тип 2 SPD

Уред за заштита од наизменична струја SPD тип 2 Класа C SLP40K-275 1+1

Компактен SPD

Препорака за клиенти

Создадени со сигурни материјали и рафинирана изработка, со користење на модуларен дизајн и разумна внатрешна структура, нашите уреди за заштита од пренапони (SPD) можат да се пофалат со одлични перформанси за гаснење на лак за да одговараат на вашите специфични барања на локацијата. 

ЛСП е една од најдобрите компании со кои работиме. Уредите за заштита од пренапони обезбедени од LSP се најсовремени, со одличен квалитет и што е најважно ги носат сите потребни меѓународни одобренија за агенции како што се TUV, CB, CE, што е исклучително важно во Франција.
Тим-Волстенхолм
Тим Волстенхолм
LSP е најпрофесионалниот производител на уреди за заштита од пренапони до кое било потребно ниво на заштита...е една од ретките компании што нуди целосна способност на опрема за тестирање и инженери да ги потврдат параметрите на сите нивни дизајни и производи од пренапони.
Едвард-Ву
Едвард Ву
По соработката со LSP, можам да кажам дека LSP е компанија со високи стандарди со високи технички инженери и фабрички персонал. Работата со LSP се прави толку лесно бидејќи сите прашања во врска со опсегот на нивните заштитни уреди од пренапони се толку лесно објаснети и брзо испорачани.
Франк-Тидо
Френк Тидо

Насоки за заштита од пренапони (SPD).

LSP Водич за пренапонски заштитни уреди (SPDs): избор, примена и теорија

Вашата безбедност, наша грижа!

Сигурните уреди за заштита од пренапони на LSP се дизајнирани да ги задоволат потребите за заштита на инсталациите од гром и пренапони кои го нарушуваат работењето на опремата, предизвикуваат дефекти, го намалуваат нивниот животен век или дури ги уништуваат.

Барам цитат